Люля-кебаб ідеально підходить для пікніка. Спробуйте варіант приготування з картоплі на мангалі. Блюдо виходить ситним, з приємним ароматом диму. Подавати його можна зі свіжими овочами та зеленню.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Сало свиняче – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати люля-кебаб з картоплі на мангалі. Картопля промиваємо у воді відварюємо в мундирі до готовності.

Вареної картоплі даємо охолонути, потім очищаємо від шкірки і пропускаємо овоч через м’ясорубку. Шматочок сала подрібнюємо і змішуємо з картоплею, додаємо сіль і гострі спеції. Ретельно вимішуємо 10-15 хвилин, а потім формуємо в «ковбаски». Щоб картопляне тісто було більш слухняним, можна змастити руки олією.

Розпалюємо вогнище у мангалі. Чим більше буде вугілля, тим краще. На решітку ставимо відповідну для вуличної готування сковороду. Обмазуємо її маслом і викладаємо ковбаски. Тримаємо їх на вогні до готовності, періодично перевертаємо. За смаком додаємо спеції.

Люля-кебаб подаємо зі свіжими овочами і зеленню в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Картопля на мангалі Люля кебаб на мангалі Овочі гриль на мангалі