Люля-кебаб з риби на мангалі – страва, яке вже часто можна зустріти на наших столах. Страву подають з великою кількістю свіжої зелені і овочів. Якщо люля-кебаб з м’ясного фаршу можна зустріти часто, люля-кебаб з рибного фаршу знайдеш не завжди і не скрізь. Давайте сьогодні приготуємо люля-кебаб з риби на мангалі.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Щука – 1 кг
- Сало свиняче – 300 гр.
- Куряче філе – 700 гр.
- Сьомга – 500 гр.
- Кінза – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування люля-кебаба з риби на мангалі? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування люля-кебаб з риби. Куряче філе і сало ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників.
Тушку щуки промийте, відріжте голову і хвіст, розріжте вздовж і видаліть нутрощі, обробіть гострим ножем на філе, ретельно видаліть кісточки, знову промити, а потім обсушити філе паперовими рушниками.
Зелень кінзи ретельно промийте під проточною водою, струсіть зайву вологу.
Куряче філе і сало наріжте на шматочки і пропустіть через м’ясорубку разом із зеленню кінзи. Для цього використовуйте дрібну решітку.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте на частини.
Замініть грати на велику, філе щуки наріжте на кілька частин і пропустіть через м’ясорубку разом з ріпчастою цибулею.
Всі подрібнені інгредієнти викладіть в глибоку ємність, додайте сіль, мелений коріандр і чорний мелений перець.
Приготований фарш ретельно перемішайте руками, а потім відбийте.
Ємність з фаршем оберніть харчовою плівкою і зробіть кілька отворів, проколів харчову плівку зубочисткою. Фарш помістіть в холодильник.
Тим часом розведіть вогонь і дайте добре прогоріти вугіллю.
Фарш дістаньте з холодильника. Візьміть у руки трохи фаршу і почніть нанизувати на шампур. Змочуючи руки в холодній воді, притискайте фарш до шампуру.
Фарш рівномірно розподіліть по всій довжині шампури, щоб на одному шампурі було дві ковбаски. Так сформуйте інші люля-кебаб.
Роздмухати жар, і помістіть шампури з люля-кебаб на мангал. Як тільки вони змінять свій колір, переверніть шампури і обсмажте з іншого боку.
Підготуйте блюдо для подачі, акуратно за допомогою гострого ножа зніміть з шампурів готовий люля-кебаб.
Люля-кебаб виходять досить ніжними і соковитими. Якщо хочете, щоб у готового страви був більш насичений рибний смак, зменшіть кількість курячого філе або взагалі замінити його рибою.
Приємного апетиту!
Люля кебаб на мангалі