Мафіни на кефірі з сиром вдало підійдуть на сніданок і виручать, коли потрібно перекус протягом дня. Вершкові, ніжні, пористі, з хрусткою скоринкою – в кожній штучці просто ідеальний баланс смаку і текстури. Цікаво, що при використанні різних сортів сиру можна отримувати різні відтінки смаку і ступінь «тягучості» м’якушки. Можна «грати» кожен раз, замішуючи тісто для цих мафінів з новим сиром.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Борошно – 90 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мафіни на кефірі з сиром легко! Сир натираємо на тертці з великими отворами. Поміщаємо натертий сир в миску, додаємо до нього яйця, рослинне масло і сметану. Збовтуємо масу виделкою до змішування компонентів. Не потрібно старатися і домагатися відносної однорідності – достатньо отримати напіврідку структурну суміш.
Поверх сирно-яєчної маси просіваємо борошно разом з розпушувачем. Слідом додаємо цукровий пісок і сіль. Замішуємо тісто з допомогою виделки. На даному етапі потрібно енергійно розмішувати масу, щоб розбити всі борошняні грудочки і рівномірно розподілити розпушувач. Готове тісто не повинно бути густим – воно ллється і за консистенцією нагадує сметану.
Готуємо форми для випічки. Якщо вони силіконові, то нічим змащувати їх не треба. Форми з іншого матеріалу варто змастити невеликою кількістю рослинної олії, щоб маффіни не прилипли до дна і стінок. Тісто розкладаємо по підготовленим формах, заповнюючи їх так, щоб зверху залишався приблизно один сантиметр вільного простору. Під час випікання тісто трохи збільшиться в об’ємі і утворює на поверхні «шапочку».
Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Ставимо форму з тестом на середній рівень уже гарячої духовки. Випічка сирних мафінів займає двадцять – двадцять п’ять хвилин. Важливо не пересушити їх. Як тільки кекси піднімуться і гарненько зарум’яняться, їх вже можна діставати з духовки. Подавати сирні маффіни можна в будь-якому вигляді: гарячими, теплими або холодними. Смак і текстура м’якушки при різному температурному стані різняться – дегустуємо і насолоджуємося!
Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекси без вершкового масла Кекси на рослинному маслі Кекси на сметані Мафіни Сирні маффіни