Мафіни з шоколадом усередині – сама популярна випічка з усіх різновидів цього десерту. За даним рецептом, ви приготуєте ніжний і розсипчастий десерт, чим порадуєте своїх гостей і близьких.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно – 150 гр.
- Манна крупа – 75 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Шоколадна паста – 100 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування мафінів з шоколадом усередині. Борошно для приготування мафінів три рази просійте на сито, тоді випічка дійсно буде повітряної і розсипчастою.
У просіяне борошно насипте розпушувач і дрібку солі і все добре перемішайте ложкою. Це суха частина для тесту.
В посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте до них цукор і міксером на маленькій швидкості все збийте. Дуже пишна маса для випікання маффінів не потрібна.
Потім до борошні насипте манку і ще раз суху суміш перемішайте.
До збитим яйцям тонким струменем налийте молоко і перемішайте його міксером на маленькій швидкості. Потім у цю суміш налийте олію і ще раз добре перемішайте. Це у нас рідка частина для тесту.
В рідку частину тіста порційно перекладіть суху частину з борошна і манки і ложкою замісити тісто до однорідного стану.
У формочки для випічки кексів помістіть спеціальні паперові вазочки для мафінів. Потім столовою ложкою викладіть у формочки замішане тісто. Спочатку покладіть по 2 ложки тіста. Згори покладіть 1 чайну ложку шоколадної пасти і поверх її третю ложку тесту.
Духовку розігрійте до 180°С і випікати маффіни протягом 26 хвилин. За час випічки мафіни повинні стати щільними і золотистими.
Спечені мафіни трохи остудіть і подайте до десертному столу разом з паперовими вазочками. Можете декорувати мафіни з шоколадом по своєму смаку.
Їжте на здоров’я!
Бісквітні кекси Кекси в паперових формочках Кекси з манкою Кекси на молоці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Шоколадні кекси без вершкового масла Шоколадні кекси в духовці Шоколадні мафіни