Мафіни з шоколадом усередині – сама популярна випічка з усіх різновидів цього десерту. За даним рецептом, ви приготуєте ніжний і розсипчастий десерт, чим порадуєте своїх гостей і близьких.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно – 150 гр.
  • Манна крупа – 75 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Шоколадна паста – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування мафінів з шоколадом усередині. Борошно для приготування мафінів три рази просійте на сито, тоді випічка дійсно буде повітряної і розсипчастою.

У просіяне борошно насипте розпушувач і дрібку солі і все добре перемішайте ложкою. Це суха частина для тесту.

В посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте до них цукор і міксером на маленькій швидкості все збийте. Дуже пишна маса для випікання маффінів не потрібна.

Потім до борошні насипте манку і ще раз суху суміш перемішайте.

До збитим яйцям тонким струменем налийте молоко і перемішайте його міксером на маленькій швидкості. Потім у цю суміш налийте олію і ще раз добре перемішайте. Це у нас рідка частина для тесту.

В рідку частину тіста порційно перекладіть суху частину з борошна і манки і ложкою замісити тісто до однорідного стану.

У формочки для випічки кексів помістіть спеціальні паперові вазочки для мафінів. Потім столовою ложкою викладіть у формочки замішане тісто. Спочатку покладіть по 2 ложки тіста. Згори покладіть 1 чайну ложку шоколадної пасти і поверх її третю ложку тесту.

Духовку розігрійте до 180°С і випікати маффіни протягом 26 хвилин. За час випічки мафіни повинні стати щільними і золотистими.

Спечені мафіни трохи остудіть і подайте до десертному столу разом з паперовими вазочками. Можете декорувати мафіни з шоколадом по своєму смаку.

Їжте на здоров’я!

Бісквітні кекси Кекси в паперових формочках Кекси з манкою Кекси на молоці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Шоколадні кекси без вершкового масла Шоколадні кекси в духовці Шоколадні мафіни