Малосольні огірки можна солити гарячим і холодним способом, можна взагалі не використовувати воду. Кожен вибирає свій ідеальний спосіб засолювання. У будь-якому випадку огірочки завжди виходять дуже смачними і апетитними. Я пропоную рецепт малосольних огірків гарячим способом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1.5 кг
  • Часник – 2 головки
  • Кріп – 4 шт.
  • Листя чорної смородини – 7 шт.
  • Листя вишні – 7 шт.
  • Сіль велика – 5 ст. л.
  • Окріп – 1.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати малосольні огірки гарячим способом? Підготуйте необхідні інгредієнти для малосольних огірків. Листя і зелень ретельно промийте і обсушіть. Домашні огірки добре промийте під проточною водою. Перекладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште на 1 годину. Потім злийте воду.

Молодий часник очистіть від шкірки. Зелень, листя і часник розкладіть в банку, чергуючи з вымоченными огірками. Огірки вибирайте невеликого розміру, так вони краще просолятся.

У каструлю налийте 1,5 літра холодної води, доведіть до кипіння, висипте сіль і повністю розчиніть. Киплячим розсолом акуратно залийте банку з огірками.

закрийте Банку пластмасовою кришкою. Залиште банку при кімнатній температурі. Якщо ви солите огірки з вечора до ранку вони вже будуть готові. Апетитні хрусткі огірочки чудово підійдуть до шашлику і молодої картоплі.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки в банку Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки гарячим розсолом в банку Малосольні огірки з часником і кропом в пакеті Малосольні огірки швидкого приготування