Малосольні огірочки можна приготувати різними способами. Кожна господиня воліє свій улюблений спосіб. Малосольні огірочки чудово підходять до будь-якої страви і виходять дуже смачними, а також досить ароматними.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Листя хрону – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування малосольних огірків в розсолі швидкого приготування? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти. Огірки ретельно вимийте, а потім викладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште на деякий час замачиваться, 1 години буде цілком достатньо. Для малосольних огірочків вибирайте свіжі молоденькі плоди невеликого розміру. Такі овочі добре просолятся за найменший час.

Після закінчення часу, вийміть огірки з води і ще раз промийте в холодній проточній воді. Потім обсушити овочі паперовими рушниками, або викладіть на чистий кухонний рушник, залиште на деякий час, щоб вони обсохнули. Обріжте кінчики.

Ретельно промийте під проточною водою парасольки кропу, листя хрону і чорної смородини. Після чого струсіть їх від зайвої вологи.

В глибоку ємність викладіть шарами огірки і зелене листя, чергуючи їх.

В каструлю з товстим дном налити необхідну кількість холодної питної води. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і чорний перець горошком. Добре перемішайте до повного розчинення солі і цукрового піску. Прокип’ятіть декілька хвилин. А потім зніміть з вогню.

Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді і наріжте гострим ножем або пропустіть через прес. Додайте до огірків. Приготований розсіл повністю остудіть і залийте ним огірки. Ємність з огірками накрийте кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.

Якщо хочете, щоб огірочки просолились швидше, залиште їх при кімнатній температурі 6-8 годин. Перед подачею помістіть в холодильник на 30-50 хвилин для охолодження, а потім подавайте соковиту ароматну закуску на стіл до своїх улюблених страв. Закуску готуйте відразу у великій кількості, щоб не втрачати даремно час.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки окропом