Хочу поділитися ще одним смачним і досить швидким рецептом малосольних огірочків в гарячій воді. Приготовлені огірочки таким способом виходять хрусткими і дуже апетитними. Така закуска підійде для щоденного вживання, а також для того, щоб пригостити ваших гостей на сімейне застілля.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Огірки – 1,2 кг
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 5 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Для розсолу: –
- Вода – 1 л
- Сіль велика – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт малосольних огірків в гарячій воді в каструлі гранично простий! Приготуйте необхідні інгредієнти. Візьміть вказане в рецепті кількість молодих домашніх огірочків приблизно однакового розміру, ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушіть їх.
Після чого обріжте кінчики. Потім ретельно промийте листя чорної смородини, вишні, хрону, а також парасольки кропу, після чого струсіть їх від зайвої вологи.
Підготуйте каструлю, в якій будете солити огірочки. На дно підготовленої каструлі викладіть половину вимитої зелені. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді. Очищений часник розріжте на кілька частин і викладіть поверх листя.
Потім викладіть підготовлені заздалегідь огірочки.
Зверху викладіть половину листя і зелені.
Займіться приготуванням розсолу. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість холодної питної води, потім додайте необхідну кількість кам’яної солі. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть розсіл буквально кілька хвилин.
Після чого зніміть з вогню і відразу залийте їм огірочки. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі приблизно на 8-10 годин.
Після чого перемістіть каструлю з огірочками в холодильник ще на 2 години. Охолоджені малосольні огірочки подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в каструлі в холодній воді Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки швидкого приготування