Хочу поділитися ще одним смачним і досить швидким рецептом малосольних огірочків в гарячій воді. Приготовлені огірочки таким способом виходять хрусткими і дуже апетитними. Така закуска підійде для щоденного вживання, а також для того, щоб пригостити ваших гостей на сімейне застілля.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Огірки – 1,2 кг
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль велика – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт малосольних огірків в гарячій воді в каструлі гранично простий! Приготуйте необхідні інгредієнти. Візьміть вказане в рецепті кількість молодих домашніх огірочків приблизно однакового розміру, ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушіть їх.

Після чого обріжте кінчики. Потім ретельно промийте листя чорної смородини, вишні, хрону, а також парасольки кропу, після чого струсіть їх від зайвої вологи.

Підготуйте каструлю, в якій будете солити огірочки. На дно підготовленої каструлі викладіть половину вимитої зелені. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді. Очищений часник розріжте на кілька частин і викладіть поверх листя.

Потім викладіть підготовлені заздалегідь огірочки.

Зверху викладіть половину листя і зелені.

Займіться приготуванням розсолу. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість холодної питної води, потім додайте необхідну кількість кам’яної солі. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть розсіл буквально кілька хвилин.

Після чого зніміть з вогню і відразу залийте їм огірочки. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі приблизно на 8-10 годин.

Після чого перемістіть каструлю з огірочками в холодильник ще на 2 години. Охолоджені малосольні огірочки подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в каструлі в холодній воді Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки швидкого приготування