Щоб приготувати малосольні огірочки, потрібні всього одну добу для засолювання. Для такої закуски вибираємо молоді, міцні огірочки на поверхні. Гладкі огірки для соління не підходять. Вибирайте плоди однакового розміру для рівномірного просолювання.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Перець чорний мелений – 10 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Огірки – 1 кг
- Листя чорної смородини – 9 шт.
- Парасольки кропу – 7 шт.
- Перець запашний мелений – 4 гр.
- Листя вишні – 10 шт.
- Хрін – 1 аркуш
- Гвоздика – 7 бутонів
- Перець чилі – 12 шт.
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт малосольних огірків в гарячому розсолі простий у приготуванні! Огірки ретельно промиваємо проточною водою. Зрізаємо кінчики, щоб уникнути можливої гіркоти.
Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинками. Листя зелені ретельно промиваємо й обсушуємо. Червоний стручковий перець – досить гостра спеція, так що, якщо немає бажання отримати виражену гостроту в огірках, кількість стручків зменшуємо за власним смаком.
Для засолювання огірків зручно використовувати каструлю об’ємом три літри. Вкладаємо в неї першим шаром половину спецій і зелені. Потім кладемо максимально щільно самі огірки. Поверх розкладаємо половину спецій і зелених листя.
Готуємо гарячий розсіл для заливки огірків. Воду зазначеного обсягу в підходящої ємності доводимо до кипіння, додаємо в неї сіль і цукор, перемішуємо до повного розчинення кристалів. Отриманим гарячим розчином заливаємо огірки з зеленню. Кришкою або тарілкою меншого діаметру закриваємо огірки і трохи притискаємо.
Залишаємо огірки для маринування на добу при кімнатній температурі. Коли огірки змінять свій колір, то можна вважати, що вони готові до вживання. На зберігання прибираємо їх в холодильник разом з розсолом.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки окропом