Малосольні огірки в холодному розсолі прекрасно доповнять страви з молодої картоплі або м’ясні страви. Відмінна закуска для святкових застіль. Малосольні огірки не віднімуть вашого часу, залишиться тільки дочекатися, коли вони просолятся. З’їдаються дуже швидко, тому готуйте відразу багато.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Вода – 0.8 – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Листя хрону – за бажанням
- Кріп – за бажанням
Процес приготування:
Почнемо готувати малосольні огірки в холодному розсолі. Приготуйте розсіл. У великій ємності змішайте сіль та цукровий пісок, залийте холодною водою, перемішайте до повного розчинення солі та цукру.
Листя хрону і кріп добре промийте під проточною водою, дайте трохи обсохнути. Кількість хрону і кропу регулюйте за власним бажанням.
Викладіть на дно каструлі, в якій будете солити огірки. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими скибочками.
Викладіть в каструлю разом з лавровим листом і перцю горошком.
Домашні огірки невеликого розміру добре помийте, обсушіть, відріжте кінчики.
Рівномірно розподіліть в каструлі і залийте приготовленим розсолом. Накрийте кришкою і залиште на добу при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки в каструлі в холодній воді Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки швидкого приготування