Малосольні огірки в холодному розсолі прекрасно доповнять страви з молодої картоплі або м’ясні страви. Відмінна закуска для святкових застіль. Малосольні огірки не віднімуть вашого часу, залишиться тільки дочекатися, коли вони просолятся. З’їдаються дуже швидко, тому готуйте відразу багато.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Вода – 0.8 – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Листя хрону – за бажанням
  • Кріп – за бажанням

Процес приготування:

Почнемо готувати малосольні огірки в холодному розсолі. Приготуйте розсіл. У великій ємності змішайте сіль та цукровий пісок, залийте холодною водою, перемішайте до повного розчинення солі та цукру.

Листя хрону і кріп добре промийте під проточною водою, дайте трохи обсохнути. Кількість хрону і кропу регулюйте за власним бажанням.

Викладіть на дно каструлі, в якій будете солити огірки. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими скибочками.

Викладіть в каструлю разом з лавровим листом і перцю горошком.

Домашні огірки невеликого розміру добре помийте, обсушіть, відріжте кінчики.

Рівномірно розподіліть в каструлі і залийте приготовленим розсолом. Накрийте кришкою і залиште на добу при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки в каструлі в холодній воді Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки швидкого приготування