Що може бути краще молоденьких малосольних огірочків з зеленню і часником, поданих на стіл з молодою картоплею? Спеції та трави, які ви будете додавати в огірочки, а також кількість солі і вибір масла, залежить тільки від вас! Включайте фантазію і творіть і вже через 30 хвилин на вашому столі будуть красуватися готові малосольні огірочки.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 1 головка
Процес приготування:
Готувати малосольні огірки в пакет з оцтом легко! Огірки промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули. Потім у огірків відрізаємо кінчики і розрізаємо їх навпіл. Викладаємо огірки в чистий щільний поліетиленовий пакет.
В пакет до огірків додаємо цукор і сіль (краще всього використовувати сіль крупного помелу, так як від йодованої солі огірки швидко стають м’якими) ароматна олія (можна замінити рафінованим або оливковою або іншим на ваш смак) і оцет.
Часник чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Якщо хочете – часник пропустіть через прес.
Кріп промиваємо під прохолодною водою (можете використовувати петрушку, кінзу або базилік), викладаємо на рушник і даємо йому трохи обсохнути. Потім дрібно рубаємо ножем.
Додаємо кріп і часник в пакет до огірків.
Збираємо краю пакета, випускаємо з нього все повітря і зав’язуємо. Струшуємо пакет з огірками, щоб всі інгредієнти перемішалися між собою.
Залишаємо огірки на 15-30 хвилин в холодильнику, щоб вони трохи промариновались. Якщо бажаєте отримати більш солоні огірки – дайте їм просолитися пару годин.
Готові малосольні огірки викладаємо на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки з оцтом в пакеті Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки швидкого приготування