Малосольні огірки – проста, швидка і дуже смачна закуска таку закуску можна подати на будь-яке свято чи будь-яке застілля. Для приготування малосольних огірків потрібно мінімальну кількість часу і трудовитрат. Я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 900 гр.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Зелень – за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Для розсолу: –
- Вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування малосольних огірків в розсолі на 1 літр води? Добре вимийте банку в теплій воді з харчовою содою, в якій будете готувати малосольні огірки. Потім стерилізуйте, але цей крок робити необов’язково. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Зелень кропу або будь-яку іншу також сполосніть в холодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи. На дно банки покладіть кріп і очищений часник.
Огірки ретельно промийте в прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на кухонний рушник, а потім обріжте кінчики. Для малосольних огірочків вибирайте плоди середнього і маленького розміру. Банку заповніть підготовленими огірками, як можна щільніше розмістивши їх.
Потім додайте духмяний перець і необхідну кількість солі.
Заздалегідь підготуйте окріп, а потім їм залийте банку з огірками. Щільну капронову кришку сполосніть і обдайте окропом, після чого закрийте банку з огірками.
Банку залиште при кімнатній температурі приблизно на 12 годин, після чого малосольну закуску перемістіть в холодильник для охолодження.
Після повного охолодження малосольні огірочки можна подавати до улюблених страв, наприклад, до молодої картопельки з вершковим маслом і кропом.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в банку Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки гарячим розсолом в банку Малосольні огірки з часником в банку Малосольні огірки на 3 літрову банку Малосольні огірки швидкого приготування