Малосольні огірки – одна з улюблених літніх закусок, яка чудово поєднується з соковитим і ароматним шашликом, а також молодою картоплею. Сьогодні пропоную приготувати хрусткі малосольні огірочки в розсолі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,3 кг
  • Зелень – за смаком
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Листя хрону – 4 шт.
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Часник – 5 зуб.
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування малосольних огірків в розсолі у каструлі? Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти. Огірки і гіркий перець ретельно промийте в прохолодній проточній воді, а потім обсушіть їх за допомогою паперових рушників. Добре промийте під проточною водою всю необхідну зелень. Після чого струсіть її від зайвої вологи. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді.

Обріжте кінчики огірків.

На дно каструлі, в якій будете солити огірочки, викладіть кілька листя хрону, парасольок кропу, а також половину іншої зелені. Зубчики очищеного часнику розрізати уздовж і половину викладіть в каструлю. Додайте необхідну кількість крупної солі і цукрового піску.

Потім викладіть огірки і зелень, що залишилася. Гіркий перець наріжте кружечками, попередньо видаливши серцевину з насінням, і викладіть в каструлю. Залийте заздалегідь підготовленої гарячою водою, попередньо вскипятив і трохи охолодивши її.

Ємність з огірками накрийте кришкою, а потім залиште на 8-10 годин при кімнатній температурі.

Перед подачею помістіть каструлю з огірочками в холодильник приблизно на 1-1,5 години. Після охолодження викладіть огірочки на тарілку і подавайте ароматну закуску на стіл. Настійно рекомендую готувати огірочки у великій кількості, так як закуска моментально відлітає зі столу.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки окропом Малосольні огірки швидкого приготування