Малосольні огірки – одна з улюблених літніх закусок, яка чудово поєднується з соковитим і ароматним шашликом, а також молодою картоплею. Сьогодні пропоную приготувати хрусткі малосольні огірочки в розсолі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1,3 кг
- Зелень – за смаком
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя хрону – 4 шт.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Перець чилі – за смаком
- Часник – 5 зуб.
- Вода – 1,5 л
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування малосольних огірків в розсолі у каструлі? Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти. Огірки і гіркий перець ретельно промийте в прохолодній проточній воді, а потім обсушіть їх за допомогою паперових рушників. Добре промийте під проточною водою всю необхідну зелень. Після чого струсіть її від зайвої вологи. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді.
Обріжте кінчики огірків.
На дно каструлі, в якій будете солити огірочки, викладіть кілька листя хрону, парасольок кропу, а також половину іншої зелені. Зубчики очищеного часнику розрізати уздовж і половину викладіть в каструлю. Додайте необхідну кількість крупної солі і цукрового піску.
Потім викладіть огірки і зелень, що залишилася. Гіркий перець наріжте кружечками, попередньо видаливши серцевину з насінням, і викладіть в каструлю. Залийте заздалегідь підготовленої гарячою водою, попередньо вскипятив і трохи охолодивши її.
Ємність з огірками накрийте кришкою, а потім залиште на 8-10 годин при кімнатній температурі.
Перед подачею помістіть каструлю з огірочками в холодильник приблизно на 1-1,5 години. Після охолодження викладіть огірочки на тарілку і подавайте ароматну закуску на стіл. Настійно рекомендую готувати огірочки у великій кількості, так як закуска моментально відлітає зі столу.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки окропом Малосольні огірки швидкого приготування