Такі огірки виходять ароматними, не втрачають свій колір, при цьому добре вбирають розсіл. Для соління найкраще брати дрібні пухирчасті плоди.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кріп – 1 пучок
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
- Масло соняшникове – 45 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати малосольні огірки з часником і зеленню. Огірки перевірити на гіркоту, гіркі не солити. Плоди помити, порізати навпіл і вздовж.
Додати в миску до огірків сіль та цукровий пісок.
Часник почистити, пропустити через часникодавку або потерти на дрібній тертці, додати до плодів. Туди ж відправити оцет. Кріп помити і дрібно нашаткувати, відправити в миску. Все ретельно перемішати.
Рослинне масло вилити в каструлю і довести до температури 60 градусів. Залити огірки теплим маслом і перемішати.
Посуд накрити кришкою і дати охолонути на столі, потім прибрати в холодильник. Через годину огірки можна подавати до обіду.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в каструлі Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки швидкого приготування Різані малосольні огірки