Способів засолювання малосольних огірків достатня кількість, щоб для себе підібрати найбільш підходящий і улюблений. Малосольні огірочки готують з домашніх невеликих плодів. Ароматна закуска підходить до всіх сімейних застіль і свят.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 7 шт.
- Хрін – 1 шт.
- Гвоздика – 7 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Листя чорної смородини – 9 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Перець чилі – 0.5 шт.
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Готувати малосольні огірки за ніч легко! Підготуйте всі необхідні продукти для засолювання. Огірки, листя і зелень ретельно промийте під водою. Обсушіть.
Часник очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими скибочками.
Візьміть невелику каструлю, на дно щільно викладіть огірки, потім листя, часник, перець трьох видів і зелень.
Знову викладіть огірки, листя, зелень, перець трьох видів і часник. І так поки всі продукти не закінчаться. В іншій каструлі закип’ятіть воду. Додайте велику сіль та цукровий пісок, добре перемішайте до повного розчинення і гарячим розсолом залийте огірочки.
Каструлю накрийте тарілкою, притиснувши огірки. Каструлю з огірками залиште на ніч на столі при кімнатній температурі. Готовими хрусткими огірочками пригощайте гостей.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з цукром