Такий спосіб заготівлі малини дозволяє зберегти вітаміни і мінімізувати час, який необхідно витратити на приготування. Ягоди потрібно перебрати, промити при необхідності і перетерти з цукром. Отримане сире пюре розкладаємо по банках і прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Порцій – 2,5 літра готової товченої малини орієнтовно.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Як почати готувати малину товчену з цукром на зиму? Підготовці малини приділяємо особливу увагу, так як від цього буде залежати якість заготовки. Ягоди першим ділом перебираємо від випадкових включень, сміття і дефектних примірників. Якщо малина візуально чиста, то не моєму її. Якщо ж сировину все ж вимагає промивання, то викладаємо малину невеликими порціями в сито і швидко промиваємо прохолодною водою. Після цього поміщаємо ягоди на рушник і даємо їм обсохнути від зайвої вологи.
Підготовлену малину висипаємо в глибоку миску, засипаємо цукром-піском і перемішуємо лопаткою.
З допомогою товкачика тиснемо ягоди з цукром, поки не вийде відносно однорідне пюре. Товчену малину залишаємо на годину-дві постояти при кімнатній температурі, щоб цукор міг повністю розчинитися. Потім ще раз добре перемішуємо – кристаликів залишатися не повинно.
Банки з кришками ретельно миємо, а потім стерилізуємо будь-яким звичним способом. Даємо тарі повністю висохнути. У підготовлені сухі банки розливаємо малинову масу з цукром і закриваємо сухими стерильними кришками.
Зберігаємо таку малину в сухому, темному, прохолодному місці – погребі чи холодильнику.
Смачного!