Сезон полуниці не довгий і, вдосталь наївшись свіжих ягід, можна приступати до заготовок цієї ароматної ягоди на зиму. Лимон в варення дозволяє зберегти насичений колір ласощів і одночасно він виконує роль консерванту і розбавляє приторную солодкість ягоди.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Полуниця – 600 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з вікторії з лимоном. Ягоди переберіть і дбайливо вимийте, намагаючись не пошкодити ніжну ягоду, і видаляючи при цьому зелені хвостики.

Злийте воду і складіть суницю в миску.

Лимон обшпарте окропом і витріть насухо. Наріжте його на маленькі часточки і, видаливши кісточки, покладіть до ягід.

Додайте до інгредієнтів цукор і залиште на 6 годин.

За цей час з’явиться достатньо соку і цукор розчиниться.

Підготуйте банку, вимивши її з содою і простерилізований. Викладіть в тару ягоди і вилийте сік до верху.

В каструлю з водою поставте банку, прикриту прокип’яченої кришкою і варіть 25 хвилин на малому вогні.

Виймайте банку і закупорьте кришкою. Переверніть банку догори дном, укутайте ковдрою і залиште на добу повільно остигати.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вікторії Варення з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму