Не зустрічала ще жодного ласуна, який би не любив малинове варення. Малинове варення дуже корисне і містить велику кількість вітамінів. Багато хто в період сезонних захворювань і в профілактичних цілях вживають малинове варення. Хочу поділитися рецептом густого малинового варення.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як почати готувати малинове варення густе? Для малинового варення ягоду я збираю самостійно, щоб не попався ніякої сміття або комахи.

Малину ретельно переберіть. Ягоди малини мити не варто.

У посуд з товстим дном викладіть шарами перебрану ягоду малини і цукровий пісок. Накрийте кришкою або чистим кухонним рушником і залиште на ніч, щоб виділився сік і ягоди просочилися сиропом.

Ємність поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин, а потім зніміть з вогню і повністю остудіть. На це потрібно приблизно 1-1,5 години.

Ємність з варенням знову поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин, а потім зніміть з вогню і повністю остудіть протягом 1-1,5 години.

Ємність з малиновим варенням знову поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть варення 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь.

Готовність варення можна перевірити, налив невелику кількість на тарілку. Якщо варення не розтікається і тримає форму, значить – готово! Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.

З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з малиновим варенням закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Остигле малинове варення добре загусне. Ягоди в такому варення залишаються цілими. Можете спробувати ароматне густе сливове варення.

Приємного насолоди!

Варення Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Малина без цукру на зиму Малина на зиму Малина у власному соку на зиму