Варення з лісових ягід, чорниці та суниці, виходить неймовірно ніжним і смачним. Просто чорничне варення кілька пріснувато, а суниця додає йому солодощі та аромату.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Чорниця – 1 кг
  • Суниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з годерники з суницею. Ягоди переберіть, помийте і відкиньте на друшляк, щоб з них повністю стекла вода.

Цукор пересипте в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Варіть сироп на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться.

Коли цукор розчиниться і сироп почне закипати, акуратно пересипте до нього ягоди.

Готуйте варення на повільному вогні 10 хвилин, постійно знімаючи пінку ложкою. З допомогою шумівки дістаньте ягоди з каструлі і варіть сироп окремо на повільному вогні, поки частина рідини не випарується і він не стане густіше. Потім перекладіть ягоди тому в сироп, доведіть варення до кипіння.

Банки попередньо стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Гаряче варення розкладіть по банках і герметично закрийте їх кришками. Банки поставте догори дном, укрийте теплою ковдрою, коли вони повністю охолонуть, перенесіть їх в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму