Агар-агар використовується для додання щільності консистенції варення. В результаті у вас виходить дуже густе і яскраве варення. По цьому рецепту ви зможете приготувати відмінний малинове варення, яке буде зберігатися в коморі рік, а то і два.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Малина – 800 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Агар-агар – 20 гр.
- Лимонна кислота – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати малинове варення з агар-агаром? Малину переберіть, видалите зелені хвостики, помийте і залиште їх на друшляку, щоб позбавиться від зайвої вологи.
Перекладіть малину в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту.
Поставте каструлю на середній вогонь, час від часу перемішуйте, малина повинна дати сік і цукор стане поступово розчинятися.
Через 3-4 хвилини малинове варення почне закипати, настав час додати агар-агар. Варіть варення на повільному вогні ще 5 хвилин.
Банки і кришки для варення помийте і стерилізуйте. Гаряче варення розкладіть по банках, загорніть кришками, можна використовувати гвинтові кришки. Завдяки агар-аґару при охолодженні варення почне загусати. Після повного охолодження, загортання можна прибрати в прохолодну комору.
Приємного апетиту!
Варення з малини пятиминутка Варенье Малина без цукру на зиму