Що може бути смачніше, чим заготовлене на зиму малинове варення? Таке ароматне, приємне на смак, що нагадує літні дні… Правильно, смачніше може бути тільки малинове варення з бананом! Якщо ви не пробували такий варіант заготовки на зиму, то обов’язково скористайтеся цим рецептом!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Малина – 1 кг
  • Банан – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Ванілін – 10 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати малинове варення з бананом? Перебираємо малину. Залишаємо тільки чисті і не зіпсовані ягоди.

Далі малину необхідно подрібнити заглибним блендером в однорідну масу.

Банани очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в ємність з подрібненої малиною.

Далі додаємо в ємність з вмістом цукровий пісок. Все перемішуємо.

Після цього ємність з малиною, бананами і цукровим піском ставимо на вогонь. Готуємо варення на помірному вогні.

Після закипання додаємо в варення ванільний цукор. Перемішуємо.

У процесі варіння знімайте з’являється пінку. Коли варення знову закипить, проварюємо його ще протягом 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.

Розливаємо гаряче варення за підготовленим заздалегідь банкам і закручуємо прокип’яченими кришками.

Після повного охолодження переміщуємо заготовку в прохолодне і темне місце на тривале зберігання.

Приємного чаювання!

Варення Варення з малини Малина без цукру на зиму Малина на зиму