В цьому рецепті вам надається ще один спосіб заготовити малину на зиму без цукру і без варіння, щоб максимально зберегти смакові і корисні властивості цієї ягоди. Найчастіше малину заморожують або стерилізують в банках. Тут консервуємо упереміш протерту і сиру ягоду без додавання цукру, адже є люди, яким варення з цукром протипоказано. Для отримання якісної заготівлі потрібна чиста малина садова і стерильні банки.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Малина – 3 кг

Процес приготування:

Готувати малину без цукру і без варіння на зиму легко! Свіжозібрані ягоди садової малини очистіть від чашолистків і видаліть пошкоджені екземпляри.

Половину ягід на друшляку пробланшируйте, опустивши їх в окріп на 1 хвилину, і дайте воді стекти.

Потім перекладіть їх в варильну посуд і, перемішуючи ложкою, щоб розім’яти ягоди, доведіть до кипіння, тільки не кип’ятіть.

У заздалегідь простерилізовану сухим методом банки, розкладіть цілі свіжі ягоди, укладаючи їх не дуже щільно.

Гарячу малину перетріть через друшляк або сито, щоб вийшов малиновий сік з м’якоттю. Цим гарячим соком залийте ягоди в банках.

Потім банки відразу герметично закупорьте прокип’яченими кришками і залиште до повного охолодження під махровим рушником. Зберігайте таку малину в темному прохолодному місці.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з малини Малина без варіння на зиму Малина без цукру на зиму Малина з цукром для зберігання в холодильнику Малина на зиму