Желе, приготоване в мультиварці не тільки смачне, але і шалено красиве з цілими ягодами. Ласощі приготуємо без желатину і пектину, але збільшимо кількість цукру і додамо лимонну кислоту для кращого желюючий ефекту.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Малина – 1 кг
  • Лимонна кислота – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як почати готувати желе з малини в мультиварці? В мультиварці встановіть режим «Мультиповар» (170 градусів). Влийте в миску воду і засипте цукор і зваріть сироп (10 хвилин)

Уважно переберіть ягоди, видаліть гілки і листя. Не використовуйте зіпсовані ягоди. Складіть малину в друшляк і опустити в каструлю з 1 л прохолодною водою, в якій розчинена 1 ложка солі. Залиште на 10 хвилин, після змініть воду і промийте малину під проточною водою.

Дайте стекти воді з ягід, перекладіть їх в сироп і залиште на 1 годину.

Знову встановіть режим готування, закип’ятіть і поваріть желе 20 хвилин. Перед закінченням додайте лимонну кислоту і перемішайте.

желе Розлийте по підготовленим стерильним банкам і закупорьте кришками. Накрийте банки ковдрою для повільного і правильного остигання.

Приємного апетиту!

Варення з малини Желе з малини Малина на зиму