Малинове варення з пектином виходить більш густим. За рахунок цього в варення можна додавати менше цукру, ніж зазвичай, і піддавати ягоди менш довгої термічній обробці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Малина – 2000 гр.
  • Цукор-пісок – 1200 гр.
  • Пектин – 30 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування малинового варення з пектином? Цукор змішайте з пектином. Це робиться для того, щоб потрапляючи в рідину пектин не згортався в грудочки.

Малину переберіть і промийте, покладіть ягоди в каструлю. Товкачиком перемніть ягоди, щоб вони пустили сік.

Пересипте цукор з пектином до ягід, перемішайте.

Поставте ягідну масу на плиту, на повільному вогні доведіть варення до кипіння і варіть 10 хвилин, періодично перемішуючи.

Банки і кришки для варення стерилізуйте.

Розкладіть гаряче малинове варення по банках і щільно закрийте кришками.

При кімнатній температурі дайте варенню повністю охолонути, потім перенесіть його в прохолодний льох.

Приємного апетиту!

Варення Варення з малини Малина у власному соку на зиму