Малинове варення з пектином виходить більш густим. За рахунок цього в варення можна додавати менше цукру, ніж зазвичай, і піддавати ягоди менш довгої термічній обробці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Малина – 2000 гр.
- Цукор-пісок – 1200 гр.
- Пектин – 30 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування малинового варення з пектином? Цукор змішайте з пектином. Це робиться для того, щоб потрапляючи в рідину пектин не згортався в грудочки.
Малину переберіть і промийте, покладіть ягоди в каструлю. Товкачиком перемніть ягоди, щоб вони пустили сік.
Пересипте цукор з пектином до ягід, перемішайте.
Поставте ягідну масу на плиту, на повільному вогні доведіть варення до кипіння і варіть 10 хвилин, періодично перемішуючи.
Банки і кришки для варення стерилізуйте.
Розкладіть гаряче малинове варення по банках і щільно закрийте кришками.
При кімнатній температурі дайте варенню повністю охолонути, потім перенесіть його в прохолодний льох.
Приємного апетиту!
Варення Варення з малини Малина у власному соку на зиму