Якщо вам приносить задоволення радувати своєю сім’ю новими смаками і бачити їхні щасливі очі, зверніть увагу на рецепт варення з полуниці з апельсином. Це оригінальне ласощі ще довго будуть згадувати ваші домочадці. До тих пір, поки ви не приготуєте наступну порцію. І так знову і знову, спробуйте!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Апельсин – 1 шт.
  • Желфикс – 1 пакет

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареньч з полуниці з апельсином? Апельсин вимити і пропустити через м’ясорубку разом з шкіркою).

Полуницю помити, видалити плодоніжки, просушити на кухонному рушнику.

Кожну ягоду розрізати на 4 частини.

У великому тазі змішати полуницю з апельсином. Додати туди ж воду.

В окремій ємності з’єднати желфикс з 2 столовими ложками цукру, перемішати і всипати суміш в таз. Все ретельно перемішати.

Таз поставити на повільний вогонь, довести масу до кипіння. Всипати туди цукор, що залишився, перемішати, варити близько 5 хвилин до розчинення цукру, постійно помішуючи масу і знімаючи з неї пінку.

Банки для варення стерилізувати, кришки обдати окропом.


Розлити готове варення з полуниці з апельсином по банках, закатати їх. Перевернути банки з варенням догори дном, укутати ковдрою і дати повністю охолонути. Зберігати полунично-апельсинове варення в прохолодному темному місці. Приємного насолоди смаком!

Варення Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму