У своїй більшості сучасні люди використовують мікрохвильову піч лише для того, щоб розігріти готові страви. А даремно! Не варто недооцінювати можливості розумної техніки. Наприклад, мікрохвильова піч може чудово справитися з таким ніжним десертом, як маннік на кефірі.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кефір – 0.5 ст.
- Манна крупа – 0.5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 5 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати маннік на кефірі в мікрохвильовці просто! Для початку слід трохи підігріти кефір, залити їм манну крупу і залишити на півгодини.
Розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з цукром.
Далі необхідно гарненько збити яйце і влити його в набряклу манку. Все ретельно перемішуємо.
В іншій мисці просіяне борошно змішуємо з ванільним цукром і розпушувачем тіста.
Далі поступово з’єднуємо отриману масу з основною масою. Все перемішуємо до однорідного стану.
Попередньо змащену маслом форму заповнюємо тістом і відправляємо в мікрохвильову піч на 6 хвилин. Потужність повинна бути 600 Вт.
Під час запікання пирога збиваємо сметану з цукром. По готовності пиріг змащуємо кремом, що вийшов.
Манник Маннік на кефире Маннік на сметані Маннік на сметані без борошна ПП маннік на кефірі