Що може бути смачніше до чаю, ніж свіжий ароматний манник з маком. Приготований на кефірі, він не тільки смачний, але ще і ніжний, що тане в роті. А якщо додати до випічки лимонну нотку – отримаємо домашній рецепт, нікого не залишає байдужим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 200 мл
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Мак – 80 гр.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Ароматизатор Лимон – за бажанням

Процес приготування:

Почнемо готувати маннік на кефірі з маком. Манну крупу заливаємо кефіром, настоюйте 1 годину до набрякання маси.

Готуємо необхідні продукти, вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

До набряклої манці додаємо яйця, ретельно вимішуємо.

До маси додаємо розтоплене вершкове масло, додаємо мак, розмішуємо.

Цедру лимона акуратно натираємо на дрібній тертці, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. В окремій ємності змішуємо м’якоть з цедрою, додати до них цукор і ванілін, за бажанням – ароматизатор.

Лимонно-цукрову суміш з’єднуємо з манно-макової, вимішуємо до однорідності.

Борошно просіваємо з розпушувачем, потім поступово додаємо борошно в тісто, добре перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо масло, трохи присипаємо борошном. Викладаємо тісто у форму, розподіляємо по всій поверхні

Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин. готовність перевіряємо сірником.

Виймаємо маннік на кефірі з маком з духовки, даємо охолонути. Можна подавати випічку до столу! Смакота!

Манник без молока Манник з маком Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі без яєць Маннік на кефірі з борошном Пишний маннік на кефірі розсипчастий