Маннік на кефірі з сиром – відмінний варіант сніданку для всієї родини. Діти люблять таку випічку, адже вона ніжна і солодка. Користь сиру незаперечна, так що готуємо і тішимо своїх близьких.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір 3.2% – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир 9% – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 0.5 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування лепешняку на кефірі з сиром. Готуємо продукти для лепешняку: дістаємо з холодильника масло для розм’якшення. Також дістаємо кефір, щоб він прийняв кімнатну температуру.
В широкій мисці збиваємо яйця з цукром.
До яєць і цукру додаємо манку, перемішуємо вінчиком.
М’яке масло додаємо в миску до яєць і манки, і також добре вимішуємо віночком або міксером на середній швидкості.
В тісто, висипаємо сир. Якщо сир суховатий або занадто твердий, рекомендується попередньо протерти його через сито або пробити блендером.
Змішуємо сир з тестом, використовуючи міксер або блендер, щоб домогтися повної однорідності.
В останню чергу вливаємо кефір і висипаємо попередньо просіяне борошно. Ретельно збиваємо, щоб не залишилося грудочок. Готове тісто виходить гладке, густе, падає з ложки.
Змащуємо форму для випічки маслом і викладаємо в неї тісто. Ставимо майбутній манник в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень і випікаємо протягом півгодини. Готовий манник повинен добре зарум’яниться.
Після закінчення часу випікання манник дістаємо з духовки, даємо охолонути і акуратно витягаємо з форми. Декоруємо цукровою пудрою за бажанням. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Манник без молока Манник з сиром Маннік на кефірі класичний Мокрий манник