Маннік на кефірі з сиром – відмінний варіант сніданку для всієї родини. Діти люблять таку випічку, адже вона ніжна і солодка. Користь сиру незаперечна, так що готуємо і тішимо своїх близьких.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір 3.2% – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир 9% – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування лепешняку на кефірі з сиром. Готуємо продукти для лепешняку: дістаємо з холодильника масло для розм’якшення. Також дістаємо кефір, щоб він прийняв кімнатну температуру.

В широкій мисці збиваємо яйця з цукром.

До яєць і цукру додаємо манку, перемішуємо вінчиком.

М’яке масло додаємо в миску до яєць і манки, і також добре вимішуємо віночком або міксером на середній швидкості.

В тісто, висипаємо сир. Якщо сир суховатий або занадто твердий, рекомендується попередньо протерти його через сито або пробити блендером.

Змішуємо сир з тестом, використовуючи міксер або блендер, щоб домогтися повної однорідності.

В останню чергу вливаємо кефір і висипаємо попередньо просіяне борошно. Ретельно збиваємо, щоб не залишилося грудочок. Готове тісто виходить гладке, густе, падає з ложки.

Змащуємо форму для випічки маслом і викладаємо в неї тісто. Ставимо майбутній манник в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень і випікаємо протягом півгодини. Готовий манник повинен добре зарум’яниться.

Після закінчення часу випікання манник дістаємо з духовки, даємо охолонути і акуратно витягаємо з форми. Декоруємо цукровою пудрою за бажанням. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Манник без молока Манник з сиром Маннік на кефірі класичний Мокрий манник