Пиріг на манній крупі – це швидкий і смачний варіант домашньої випічки. Блюдо виходить ніжним, соковитим і в міру солодким. Простий процес приготування дозволить радувати рідних хоч кожен день.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Манна крупа – 1 склянка
- Молоко кисле – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Родзинки – 50 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати маннік на кислому молоці в мультиварці просто! Манну крупу варто підготувати до початку готування. Для цього крупу заливаємо кислим молоком, ретельно перемішуємо і залишаємо в холодильнику набухати. Бажано, щоб манка настоялася протягом кількох годин.
Потім в набряклу крупу додаємо соду, сіль і ложку борошна. Соду не потрібно гасити оцтом, так як вона увійде в реакцію з кислим молоком.
Розмішуємо суміш і залишаємо на 15 хвилин настоятися при кімнатній температурі.
В окремій ємності збиваємо яйце з цукром до утворення піни. Цукор повинен розчинитися.
В яєчну суміш додаємо манну крупу і ретельно перемішуємо.
В цей час можна додати родзинки.
Перелити тісто в змащену маслом чашу і ставимо в мультиварку. Включаємо режим «випічка».
Коли манник приготується, дістаємо чашу і даємо випічці трохи охолонути. Акуратно викладаємо десерт на блюдо і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Манник в мультиварці Манник з родзинками Манник з родзинками на молоці Манник класичний Маннік на кислому молоці