Гості вже на порозі, а ви не знаєте, що приготувати? Пропонуємо вам легкий і швидкий рецепт приготування ніжного і повітряного лепешняку на молоці і сметані в духовці. Рецепт складається з самого простого набору продуктів, однак, результат вас приємно здивує. Манник виходить легким і дуже смачним, апельсинова просочення надає пирога приголомшливий аромат, красивий колір і цитрусові нотки. Ніхто з гостей навіть не здогадається, що ви приготували його за лічені хвилини до їх приходу!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сметана 15% – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Манна крупа – 150 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Для просочення: –
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати маннік на молоці і сметані в духовці. У глибоку миску розбиваємо охолоджені яйця і додаємо цукор. За допомогою міксера збиваємо інгредієнти до однорідної пишної піни. Не припиняючи збивати, в масу тонкою цівкою вводимо рослинне масло, збиваємо ще 1-2 хвилини і виймаємо міксер з тіста.
Далі в яєчно-масляну суміш додаємо манну крупу, просіваємо борошно і розпушувач, додаємо сметану. Добре вимішуємо все інгредієнти до однорідності, щоб в тесті не було грудочок.
Тісто залишаємо при кімнатній температурі на 15-20 хвилин, щоб манка розбухла. Після закінчення часу у тісто додаємо молоко, знову ретельно перемішуємо всі інгредієнти і викладаємо тісто у змащену олією форму. За допомогою силіконової лопатки тісто зверху розрівнюємо і ставимо манник випікатися в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність лепешняку перевіряємо шпажкою або зубочисткою.
Апельсин промиваємо під проточною водою, обсушуємо рушником. Викладаємо на робочу поверхню і прокатуємо кілька разів, трохи притискаючи апельсин долонею. Потім розрізаємо апельсин навпіл і вичавлюємо сік. Для просочення пирога нам достатньо 100 мл Наливають сік в невеликий сотейник, додаємо цукор, ставимо на вогонь і розігріваємо суміш до розчинення цукру, не забуваючи її постійно помішувати. Готовий манник виймаємо з духовки, даємо йому охолонути 5-10 хвилин виймаємо з форми. Потім за допомогою шпажки робимо в маннике проколи в хаотичному порядку. Після чого поливаємо пиріг апельсиновим сиропом. Залишаємо пиріг ще на 20-30 хвилин, щоб він добре просочився апельсиновим сиропом і трохи охолов. Потім посипаємо його цукровою пудрою і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Апельсиновий манник Манник Манник як в дитячому саду Маннік на молоці класичний Маннік на сметані в духовці Пишний маннік на сметані розсипчастий