Пиріг з манної крупи – це завжди просто і смачно. А мікрохвильова піч може зробити приготування ще більш швидким. Такий спосіб підійде для сімейних сніданків або спонтанних рішень порадувати близьких смачним десертом.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Манна крупа – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати маннік на молоці в мікрохвильовці просто! Манну крупу заливаємо молоком, ретельно перемішуємо і залишаємо набухати на 20 хвилин.
Вершкове масло необхідно розтопити.
Виливаємо його в ємність для приготування тіста.
Туди ж додаємо цукор і розбиваємо яйце.
Збиваємо до однорідності.
Коли крупа з молоком розбухла, відправляємо її до суміші вершкового масла і яйця.
Просіваємо борошно, розпушувач і гарненько перемішуємо.
Скляну форму обмазуємо маслом і вливаємо в неї тісто для лепешняку. Враховуйте, що по готовності пиріг збільшиться в кілька разів, тому вибирайте глибоку форму.
Відправляємо форму з тестом в мікрохвильовку на 6 хвилин. Потужність повинна бути при цьому 600 вт. Спеціальних режимів для приготування пирога не потрібно.
По готовності перевертаємо маннік на тарілку і даємо трохи охолонути.
Поділяємо десерт на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Манник без кефіру Манник класичний Маннік на молоці Маннік на молоці на швидку руку