Пісний маннік на апельсиновому соку в духовці – це неймовірно ароматна, домашня випічка! Бісквіт виходить ніжним, пишним і повітряним. За бажанням можна додати фрукти, сухофрукти або горіхи. Манник з цедрою апельсина також виходить дуже апетитним і рум’яним!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Апельсиновий сік – 250 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цедра апельсина – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісного лепешняку на апельсиновому соку в духовці? Апельсиновий сік з’єднайте з цукровим піском. Трохи збиваємо вінчиком, щоб цукор розчинився. Засипаємо манну крупу і знову перемішуємо.

Апельсин моєму і зрізаємо з нього цедру. Потім натираємо її на дрібній тертці або подрібнюємо у блендері.

Додаємо цедру апельсина до манки, також заливаємо олію і засипаємо борошно. Залишилося додати соду, гашену оцтом і замішати тісто.

Беремо роз’ємну форму для випічки змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо тісто, розрівнюючи його рівним шаром по формі і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо манник 30-40 хв. при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Апельсиновий манник Манник Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока і кефіру ПП манник