Тісто манного пирога на молоці виходить легким і розсипчастим, за час випікання воно піднімається, від чого виходить повітряний і пишний десерт. Така випічка відмінно підійде для сніданку або домашнього чаювання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати маннік на молоці в духовці просто! Заливаємо манну крупу молоком, перемішуємо і залишаємо набухати 15 хвилин. Щоб заощадити час, про крупі можна подбати заздалегідь.

Збиваємо яйця з цукром до утворення піни, додаємо розпушувач і ванілін. Перемішуємо. Сюди ж відправляємо настоявшуюся крупу. Збиваємо всі інгредієнти до однорідної маси.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму для випічки устеляємо пергаментом або іншим відповідним матеріалом, виливаємо тісто. Випікаємо близько 40 хвилин, періодично перевіряючи готовність.

Дістаємо пиріг з духовки, посипаємо цукровою пудрою. За бажанням можна прикрасити ягодами, фруктами. Приємного чаювання!

Манник без кефіру Манник класичний Маннік на молоці Маннік на молоці в духовці Маннік на молоці класичний Маннік на молоці на швидку руку