чи Пробували ви коли-небудь маннік на молоці з ягодами в духовці? Виходить просто чудово! Ніжне тісто на молоці з додаванням сиру – ідеальна основа для пирога, яка поєднується з різноманітними ягодами і фруктами, які ви вибираєте на ваш смак. На дно форми ми укладаємо пісочне печиво, яке послужить основою для пирога і вбере в себе вологу від ягід, не даючи їй розподілитися по тесту, зверху укладаємо вподобані ягоди, а потім тісто. Після недовгого випікання у нас вийде повітряний в міру солодкий пиріг з приємною кислинкою ягід і нотками ванілі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 200 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сир 5% – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Печиво пісочне – 100 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Ягоди – 200 – 300 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Як почати готувати маннік на молоці з ягодами в духовці? У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і за допомогою віночка або міксера збиваємо до стану легкої піни.
В яєчну суміш додаємо молоко (можна змішати наполовину молоко і кефір) і манку, добре перемішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб манка трохи розбухла.
Потім в тісто додаємо сир, ванілін, просіваємо борошно, розпушувач і насипаємо сіль. Всі інгредієнти добре перемішуємо і доводимо тісто до однорідного стану і залишаємо ще на 10-15 хвилин.
В цей час займемося печивом. Укладаємо його в поліетиленовий пакет, з’єднуємо і зав’язуємо їх. За допомогою качалки подрібнити печиво в крихту, кілька разів прокатати качалкою по пакету з печивом, притискаючи його до робочої поверхні. Викладаємо тісто у форму для випічки, попередньо змащену шматочком м’якого вершкового масла. Трохи утрамбовуємо печиво рукою, щоб воно рівномірно розподілилося по дну всієї форми.
На печиво наливаємо 1/3 тесту.
Зверху викладаємо підготовлені ягоди (якщо ви використовуєте заморожені – їх необхідно попередньо розморозити і відкинути на друшляк, щоб стекла зайва волога).
Поверх ягід викладаємо тісто і кілька разів вдаримо формою про робочу поверхню (якщо це дозволяє форма, якщо ж форма скляна – почекайте 5-7 хвилин, щоб тісто постояло в формі, тоді воно заповнює всі порожнечі). Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо манник 30-35 хвилин. Готовність пирога перевіряємо шпажкою, при проколюванні лепешняку вона повинна виходити з пирога сухий.
Готовий манник виймаємо з духовки і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб він трохи охолов. Потім накриваємо форму дошкою і акуратно перевертаємо форму догори дном, таким чином, манник опинився на дошці догори дном. Потім накриваємо його стравою і ще раз перевертаємо – все готово.
Остиглий манник посипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл – приємного чаювання!
Манник Манник без кефіру Манник з сиром в духовці Манник класичний Маннік на молоці в духовці Мокрий манник