Смачний і ніжний маннік на сметані стане вашим улюбленцем серед домашньої випічки. Часто буває таке, що хочеться чогось солодкого, а яєць немає. Манник можна приготувати, не докладаючи великих зусиль. Діти будуть в захваті від ароматного пирога і захочуть добавки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Манна крупа – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 1 склянка
- Ванілін – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати маннік на сметані без яєць легко! У глибоку ємність висипте склянка манної крупи, перекладіть сметану, добре перемішайте. Відставте в сторону на півгодини для набухання.
В набряклу манку всипте цукровий пісок і ванільний цукор. Ретельно перемішайте. Додайте розпушувач і знову перемішайте.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Остудіть і додайте в тісто.
Добре розмішайте тісто.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Акуратно викладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.
Поставте манник в добре розігріту духовку на 35 хвилин. Випікайте при температурі 200 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції.
За бажанням прикрасити цукровою пудрою. Насолоджуйтеся смачним десертом.