Хочу запропонувати простий і дуже цікавий рецепт лепешняку з гарбузом і апельсином. Текстура домашньої випічки виходить ніжною і повітряної. Якщо ви не любите гарбузи, не бійтеся – в десерті ви не відчуєте. Однак вона додасть маннику приємний колір і неймовірний смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Гарбуз – 600 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Насіння льону – для прикраси
  • Манна крупа – 150 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кунжут – для прикраси
  • Сухарі панірувальні – для посипання

Процес приготування:

Як почати готувати манник з гарбузом і апельсином? Гарбуз ретельно вимийте, обсушіть, потім очистіть від шкірки і серцевини з насінням з допомогою гострого ножа Очищену гарбуз нарізати на середні за розміром шматочки, викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще приблизно 10-15 хвилин.

Відміряйте необхідну кількість манної крупи.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця і всипте необхідну кількість цукрового піску і сіль.

З допомогою міксера ретельно збийте до повного розчинення цукрового піску і отримання пишної однорідної консистенції. Також можна скористатися віночком. Додайте підготовлену манну крупу і перемішайте міксером.

Відварену гарбуз остудіть, і розімніть вилкою або заглибним блендером. Додайте в тісто. Апельсин промийте, обдайте окропом, потім обсушити паперовими рушниками. Цедру апельсина зніміть з допомогою великої терки і додайте в тісто. Ретельно перемішайте міксером і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.

Скляну форму для випічки змастіть рослинним маслом і присипте панірувальними сухарями, заповніть приготованим тестом. Зверху присипте насінням ляна і кунжуту. Форму поставте в заздалегідь розігріту духовку до 170 градусів. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність випічки перевірити зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім витягніть манник з скляної форми. Остиглий манник з гарбузом і апельсином викладіть на блюдо, а потім подавайте на стіл до улюбленого чаю або кави.

Насолоджуйтеся ароматною випічкою!

Апельсиновий манник Манник без борошна Манник без молока і кефіру ПП манник