Любителів домашньої випічки пропоную приготувати маннік на воді без розпушувача. Текстура десерту виходить пористою і повітряної. Випічка просто тане у роті. Такий манник можна приготувати, приклавши мінімум зусиль.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Сода харчова – 0,25 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Манна крупа – 160 гр.
- Вода – 200 мл
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лепешняку на воді без розпушувача? Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку ємність. Потім додайте цукровий пісок. Після чого влийте необхідну кількість теплої питної води. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи масу.
В набряклу манну крупу, додайте какао-порошок. Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через сито в тісто. Потім додайте необхідну кількість рослинного масла. Харчову соду погасите столовий оцетом і додайте в тісто. Ретельно перемішайте. Металеву форму для випічки змастіть маслом і заповнити приготованим тестом.
Форму поставте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 30-35 хвилин. Готовність апетитною випічки перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім ароматний манник вийміть з металевої форми. Остиглий маннік на воді без розпушувача викладіть на блюдо.
Манник розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл з улюбленими напоями.
Насолоджуйтеся найніжнішим манником!
Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник без яєць Маннік на воді Маннік на воді без яєць Пісний манник