Пропоную приготувати неймовірний за смаком маннік на воді з яйцями. Текстура домашньої випічки виходить повітряної і ніжною. Рецепт простий у приготуванні. Такий манник можна приготувати за невелику кількість часу. Щоб не втрачати час манку можна замочити на ніч.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно вівсяна – 130 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Манна крупа – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода тепла – 250 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – за смаком
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати маннік на воді з яйцями просто! Приготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування лепешняку на воді з яйцями.

Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку миску. Після чого додайте необхідну кількість цукрового піску.

Потім влийте необхідну кількість гарячої питної води. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи масу.

В набряклу манну крупу розбийте курячі яйця. Ретельно перемішайте міксером або віночком.

Влийте необхідну кількість рослинного масла, ретельно перемішайте, скориставшись міксером або віночком.

В окрему миску просійте необхідну кількість вівсяного борошна, ванільного цукру і розпушувача. Ретельно перемішайте і поступово введіть в приготоване тісто.

Добре перемішати з допомогою міксера або віночка.

Силіконову форму для випічки заповніть приготованим тестом. Форму з тістом помістіть в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 25-30 хвилин.

Готовність лепешняку перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути повністю сухий. Потім обережно вийміть форму з манником з духовки і повністю остудіть, а потім випічку акуратно вийміть із силіконової форми.

Остиглий маннік на воді з яйцями викладіть на блюдо, розрізати на порційні шматочки і подавайте на стіл з свежезаваренним чаєм.

Насолоджуйтеся смачною манником!

Манник без кефіру Манник без молока Маннік на воді Маннік на воді з яйцями Пісний манник