Пропоную приготувати неймовірний за смаком маннік на воді з яйцями. Текстура домашньої випічки виходить повітряної і ніжною. Рецепт простий у приготуванні. Такий манник можна приготувати за невелику кількість часу. Щоб не втрачати час манку можна замочити на ніч.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно вівсяна – 130 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Манна крупа – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вода тепла – 250 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ванілін – за смаком
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати маннік на воді з яйцями просто! Приготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування лепешняку на воді з яйцями.
Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку миску. Після чого додайте необхідну кількість цукрового піску.
Потім влийте необхідну кількість гарячої питної води. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи масу.
В набряклу манну крупу розбийте курячі яйця. Ретельно перемішайте міксером або віночком.
Влийте необхідну кількість рослинного масла, ретельно перемішайте, скориставшись міксером або віночком.
В окрему миску просійте необхідну кількість вівсяного борошна, ванільного цукру і розпушувача. Ретельно перемішайте і поступово введіть в приготоване тісто.
Добре перемішати з допомогою міксера або віночка.
Силіконову форму для випічки заповніть приготованим тестом. Форму з тістом помістіть в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 25-30 хвилин.
Готовність лепешняку перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути повністю сухий. Потім обережно вийміть форму з манником з духовки і повністю остудіть, а потім випічку акуратно вийміть із силіконової форми.
Остиглий маннік на воді з яйцями викладіть на блюдо, розрізати на порційні шматочки і подавайте на стіл з свежезаваренним чаєм.
Насолоджуйтеся смачною манником!
Манник без кефіру Манник без молока Маннік на воді Маннік на воді з яйцями Пісний манник