Вашій увазі представлений варіант приготування лепешняку на ряжанці з додаванням родзинок. Виходить дуже ніжний та смачний десерт, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Мінімум часу – і чудовий манник з родзинками буде радувати всю сім’ю!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ряжанка – 200 мл
- Манна крупа – 200 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати маннік на ряжанці з родзинками? Змішуємо яйця з ряжанкою. Все збиваємо.
Потім додаємо в отриману суміш манну крупу, перемішуємо до однорідного стану. Залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Ізюм промийте і залийте окропом на 15 хвилин.
Через деякий час додайте до набряклої манної крупі пшеничне борошно, цукор і соду. Перемішайте.
З родзинок злийте воду, всипте його в практично готове тісто. Перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився.
У форму для випічки викладаємо тісто, ставимо його в прогріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готову випічку остудіть, потім поріжте на порційні шматочки. Манник на ряжанці з родзинками готовий!
Приємного вам чаювання!
Манник Манник без молока Манник з родзинками Маннік на ряжанці