Якщо ви хочете швидко приготувати щось надзвичайно смачне до чаю, то цей чудовий рецепт шоколадного лепешняку на воді вам допоможе втілити вашу ідею в життя. Домашня випічка виходить неймовірно ароматної і смачної. Його можна приготувати на будь-яке торжество. Він стане відмінною альтернативою святкового торту.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Манна крупа – 180 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Кава розчинна – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • чорна Смородина заморожена – 200 гр.
  • Чорнослив – 60 гр.
  • Волоський горіх – 60 гр.
  • Для глазурі: –
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування шоколадного лепешняку на воді. Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку ємність. Потім додайте цукровий пісок.

Після чого влийте необхідну кількість гарячої питної води. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи масу.

В окрему глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна, какао-порошку і розпушувача.

В набряклу манну крупу, додайте розведений в 2 чайних ложках гарячої води розчинну каву. Потім додайте необхідну кількість рослинного масла, ванільний цукор і сіль. Ретельно перемішайте віночком.

В отриману масу введіть суміш сухих інгредієнтів. Добре перемішайте віночком до однорідної консистенції.

Заморожену чорну смородину викладіть на сито, щоб стекла зайва рідина, потім викладіть на тісто. Волоські горіхи подрібніть гострим ножем і половину викладіть на тісто. Чорнослив добре промийте, обсушити, виклавши на паперовий рушник, подрібніть ножем і викладіть на тісто.

Скляну форму для випічки змастіть рослинним маслом і присипте манною крупою.

Потім заповніть форму приготованим тестом.

Форму поставте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність апетитною випічки перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Потім акуратно вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім манник вийміть з скляної форми. Остиглий шоколадний маннік на воді викладіть на блюдо. З’єднайте рослинне масло, питну воду, какао-порошок і цукровий пісок, ретельно перемішайте і полийте зверху манник. Присипте подрібненими горіхами.

Манник подавайте на стіл з ароматним чаєм.

Насолоджуйтеся шоколадним манником!

Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник без яєць Манник з какао Маннік на воді Маннік на воді без яєць Пісний манник