Хочу поділитися рецептом найніжнішого вологого сирного лепешняку на йогурті. Випічка виходить повітряної і легкою. Сирний манник чудово підійде для смачного недільного сніданку. Обов’язково спробуйте приготувати і ви точно не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Йогурт – 100 мл
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирного лепешняку на йогурті. У глибоку миску розбийте курячі яйця. Після чого додайте вказане в рецепті кількість цукрового піску і перемішайте. Добре збийте міксером до однорідної пишної консистенції і повного розчинення кристалів цукру-піску.

В окрему ємність викладіть сир, додайте питний йогурт і з допомогою заглибного блендера доведіть до однорідної гладкої консистенції.

Лимон ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, потім обдайте окропом, обсушити і з допомогою дрібної терки зніміть лимонну цедру, вичавити лимонний сік.

Сирну масу введіть в яєчну масу, додайте лимонний сік і цедру, манну крупу і розпушувач. Ретельно перемішайте тісто міксером на середніх обертах.

Металеву форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла і злегка присипте манною крупою.

Потім рівномірно розподіліть приготоване тісто. Форму помістіть в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 30-35 хвилин.

Готовність лепешняку перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Потім обережно вийміть форму з манником з духовки, трохи остудити, після чого манник акуратно вийміть з металевої форми, допомагаючи дерев’яною або силіконової лопаткою.

Остиглий сирний маннік на йогурті викладіть на блюдо, розрізати на порційні шматочки і подавайте на стіл з улюбленими напоями.

Насолоджуйтеся найніжнішим сирним манником!

Лимонний манник Манник без молока Манник з сиром Манник з сиром в духовці Маннік на йогурті Мокрий манник ПП манник