У кожної господині, безумовно, є свій фірмовий рецепт швидкого приготування пирога, коли гості вже на порозі. Ми хочемо запропонувати свій варіант – маннік на молоці з маком. Невелика кількість маку надає маннику приємний аромат, манка і розпушувач створюють прекрасний тандем, в результаті чого пиріг має повітряну і розсипчасту структуру.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Манна крупа – 260 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Мак – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування лепешняку з маком на молоці. У глибоку миску наливаємо молоко, додаємо цукор і ванілін, розбиваємо 3 яйця. За допомогою міксера збиваємо всі інгредієнти протягом 2-3 хвилин. За цей час цукор розчиниться в молоці. Якщо цукор не розчинився весь – не варто далі перемішувати масу, він розчиниться під час набухання манної крупи.

Далі в рідку масу додаємо мак і манну крупу, добре перемішуємо інгредієнти і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб манна крупа розбухла, після чого тісто стане густіше.

Після закінчення часу у тісто додаємо просіяне борошно, розпушувач і розм’якшене в мікрохвильовій печі вершкове масло. Всі інгредієнти ще раз добре перемішуємо до однорідної консистенції тіста, викладаємо в змащену рослинною олією форму і ставимо манник випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готовність лепешняку перевіряємо шпажкою або зубочисткою.

Готовий манник виймаємо з духовки і даємо йому охолонути 10-15 хвилин. Потім перекладаємо його з форми на блюдо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Манник без кефіру Манник з маком Манник як в дитячому саду Маннік на молоці Маннік на молоці в духовці Маннік на молоці на швидку руку