Ще одна варіація лепешняку – маннік на молоці з варенням. Солодкі ягоди варення вдало відтіняють ніжний смак лепешняку, додають соковитості і настрою. Продукти для такої випічки знайдуться на кухні в кожної господині, а приготування не відрізняється особливою складністю. Такий манник сподобається і дорослим, і дітям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 пакет
  • Варення (з великими ягодами) – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку на молоці з варенням? У широку глибоку миску висипаємо цукор, згідно нормі рецепта.

Розбиваємо яйця в миску до цукру.

Збиваємо яйця з цукром міксером на високій швидкості до повного розчинення кристалів цукру. Немає сенсу збивати до пишної піни, так як це не бісквіт і нам не потрібна пишність.

У збиті яйця з цукром, вливаємо тепле молоко.

Слідом висипаємо манку і добре все перемішуємо. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на півгодини – годину для того, щоб манна крупа добре розм’якшилася і набухла.

Коли манка настоїться, розтоплюємо вершкове масло на плиті або в мікрохвильовій печі і вливаємо його в загальну масу, перемішуємо.

Висипаємо сіль і розпушувач.

Потім додаємо ванільний цукор і все разом добре збиваємо вінчиком. Важливо, щоб додати розпушувач рівномірно розподілився по всьому тесту.

Просіваємо борошно в окрему ємність.

У тісто додаємо просіяне борошно і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося жодної грудочки.

Форму для випічки змащуємо маслом.

Після змащування присипаємо сухарями чи манкою – це позбавить від проблем з отриманням готового вироби з форми.

Тісто виливаємо в підготовлену форму, розрівнюємо ложкою або лопаткою по всьому периметру форми.

Зверху на тісто викладаємо ложкою в довільному порядку ягоди варення.

Легкими рухами намагаємося створити візерунок з варення – з’єднуємо ягоди між собою, проводячи ложкою по поверхні.

Ставимо майбутній манник в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень і випікаємо приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряємо, встромивши сірник або зубочистку в центр лепешняку. Якщо вона вийшла суха, то виріб готовий.

Готовий манник дістаємо з духовки, даємо охолонути у формі і витягуємо на сервірувальне блюдо. Нарізаємо на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Манник класичний Маннік на молоці Маннік на молоці в духовці Маннік на молоці на швидку руку ПП манник