Для цієї смачної кисло-солодкою закуски капусту нарізають акуратними квадратами, і від буряка вони стають красивого рожевого кольору, схожими на аркуші квітки, тому таку капусту називають по-українськи «пелюстка», тобто пелюстка. Цього салату потрібно 12 годин для маринування і готувати його зручніше в 3-літровій банці, але можна і в іншому посуді.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Буряк – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Для маринаду: –
- Вода – 1.1 л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту квадратиками з буряком швидкого приготування легко! У качана капусти потрібно зняти зовнішні листя і промити його проточною водою. Буряк і моркву з допомогою овочечистки очистити від шкірки і промити холодною водою. Часникові зубки очистити від лушпиння.
Потім кочан розрізати на дві половини і порізати їх квадратними шматочками розміром до 4 див.
Два буряки нарізати ножем або за допомогою кухонного гаджета (спеціальної терки або кухонного комбайна) тонкими брусочками.
Таким же чином, як і буряк, нарізати очищену моркву.
Очищені часникові зубки нарізати тонкими слайсами.
3-літрову банку чисто вимити. Потім у неї пошарово укласти овочеву нарізку, починаючи з шматочків капусти. Овочі трохи утрамбувати качалкою. Верхнім шаром покласти моркву з буряком.
Із зазначених у рецепті інгредієнтів (води, цукру, солі, масла і спецій) зварити маринад. Коли він закипить, додати оцет і вимкнути вогонь. Листи лавра можна викинути.
Потім гарячий маринад перелити в банку з овочами і додати згори 2-3 ложки олії. Банку закрити пластмасовою кришкою. Капусту залишити при домашньої температурі на 12 годин для маринування. Зазвичай капусту готують ввечері і вже вранці можна подавати до столу цю яскраво-рожеву хрустку закуску.
Смачних і вдалих страв!