Маринування капусти з буряком з використанням гарячого розсолу і наявністю в ньому оцту дозволяє отримати за 1-2 доби ароматну і хрустку закуску, на відміну від холодної заливки. Капуста нарізати крупно і не розбирається на листочки і при маринуванні забарвлюється буряком нерівномірно – зовні вона стає бордовою, а в середині пофарбованими залишаються тільки прожилки, що надає страві красивий ефект. Незважаючи на гарячий розсіл, смак і корисні властивості капусти зберігаються повністю.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білоголова 1.5 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Для маринаду: –
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 150 мл
  • Вода – 1.5 л
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати мариновану капусту з буряком гарячим розсолом з оцтом? Всі інгредієнти для маринування капусти підготуйте у вказаній в рецепті кількості.

У капусти зніміть зовнішні листя і розріжте качан на 8 поздовжніх шматків, залишаючи листя з частиною качана. Очищену і промиту буряк подрібнити на крупній тертці. Очищені зубки часнику порубаєте ножем на маленькі шматочки.

У будь-який посуд для маринування, тільки не металеву, компактно укладіть шматки капусти, пересипаючи її рубаним часником. Потім капусту покрийте шаром тертого буряка і додайте за бажанням гострий перець.

З вказаного в рецепті кількості чистої питної води, солі, цукру і рослинної олії приготуйте маринад. У киплячий маринад покладіть листочки лавра, поваріть 2-3 хвилини, потім влийте оцет і вимкніть вогонь відразу.

Гарячий маринад перелийте у посуд з капустою і буряком. Він повинен покрити овочі повністю.

Поверх овочів помістіть плоску тарілку і будь-який вантаж, так як без нього для маринування знадобиться більше часу. Капусту в маринаді залиште при домашньої температурі на добу. За цей час вона добре замаринується та страву можна подавати до столу. Таку капусту можна кілька днів зберігати в холодильнику під прикритою кришкою, але недовго, інакше прокисне.

Приємного апетиту!

Маринована капуста з буряком Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і буряком Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста шматками з буряком