Традиційне корейське блюдо подають до столу в невеликих тарілочках. Воно сподобається шанувальникам азіатської кухні, які відомі любов’ю до їжі з гострим смаком.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 – 5 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Оцтова есенція – 0.5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 0.5 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновану капусту по-корейськи з морквою швидкого приготування, спочатку очищаємо і нарізаємо овочі. Прибираємо верхні листки капусти і вирізаємо ножем качан. Капусту подрібнюємо на шматочки у вигляді квадратиків. У огірка відрізаємо обидва кінці. Нарізаємо його спочатку кільцями, а потім – півкільцями.

Моркву натираємо на спеціальній тертці, з допомогою якої можна подрібнювати продукт для корейських страв. Перець слід подрібнити на невеликі кубики. Висипаємо продукти у велику миску.

Тепер їх слід посолити і перемішати. Найкраще робити це за допомогою рук, щоб під натиском з капусти виділився сік. Залишаємо масу з овочів у спокої на півгодини. Потім віджимаємо її і перекладаємо в іншу ємність.

Очищений цибулю нарізаємо спочатку гуртками, а потім – півкільцями. Цибулю необхідно обсмажити. Для цього спочатку нагріваємо на плиті сковороду, а потім додаємо в неї масло. Слідом висипаємо нарізану цибулю, який обсмажуємо пару хвилин. Додаємо до овочів перець, паприку, коріандр і оцтову кислоту. Також додаємо подрібнені за допомогою чесночницы зубчики часнику і гострий перець.

Додаємо цибулю разом з маслом до решти інгредієнтів. Перемішуємо їх. Залишилося пучок кропу вимити і дати їй обсохнути, а потім дрібно нарізати. Висипаємо кріп закуску і перемішуємо продукти. Залишаємо на годину.

Через 60 хвилин закуску можна подавати до столу. Якщо її необхідно зберегти на довгий термін, треба заздалегідь обробити банки і викласти в них масу, накрити кришками і залишити на зберігання в холодильнику.

Приємного апетиту!

Гостра маринована капуста Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста з цибулею Солодка маринована капуста