Дуже простий і швидкий варіант приготування класичної російської закуски – маринована капуста з овочевими добавками буквально за кілька годин. Якщо слідувати всім кроки, наведені нижче, в результаті вийде ніжна і ароматна капустка з солодким болгарським перцем.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Журавлина – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновану капусту з болгарським перцем і часником швидкого приготування. Моркву і капусту дрібно шаткуємо вручну гострим ножем або натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Болгарський перець також нарізаємо невеликими брусочками або кубиками.

Всі овочі змішуємо між собою і акуратно перемішуємо. Додаємо півсклянки олії та оцту – знову вимішуємо. Встановлюємо гніт і залишаємо при кімнатній температурі на 2 години.

Поки капуста маринується, рекомендується кілька разів перевертати всі інгредієнти і поливати маринадом для соковитості.

Смачна хрустка капуста готова! За бажанням прикрашаємо ягодами журавлини і нарізаним зеленим яблуком. Приємного апетиту!

Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з олією і оцтом