Дуже простий і швидкий варіант приготування класичної російської закуски – маринована капуста з овочевими добавками буквально за кілька годин. Якщо слідувати всім кроки, наведені нижче, в результаті вийде ніжна і ароматна капустка з солодким болгарським перцем.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Журавлина – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновану капусту з болгарським перцем і часником швидкого приготування. Моркву і капусту дрібно шаткуємо вручну гострим ножем або натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Болгарський перець також нарізаємо невеликими брусочками або кубиками.
Всі овочі змішуємо між собою і акуратно перемішуємо. Додаємо півсклянки олії та оцту – знову вимішуємо. Встановлюємо гніт і залишаємо при кімнатній температурі на 2 години.
Поки капуста маринується, рекомендується кілька разів перевертати всі інгредієнти і поливати маринадом для соковитості.
Смачна хрустка капуста готова! За бажанням прикрашаємо ягодами журавлини і нарізаним зеленим яблуком. Приємного апетиту!
Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з олією і оцтом