Хрустка капуста з солодким перцем – це прекрасне доповнення до будь-якого гарячого блюда. Приготувати таку закуску дуже просто і швидко, капуста маринується буквально за кілька діб, на відміну від квашеної.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 3 шт.
  • Для маринаду: –
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 – 7 шт.

Процес приготування:

Приготування маринованої капусти з болгарським перцем і оцтом почнемо з підготовки продуктів: з білокачанної капусти, знімаємо несвіжі листки і вирізаємо качан, цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Овочі ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників.

Капусту ріжемо на чотири частини (для зручності) і дрібно шаткуємо гострим ножем або натираємо на терці.

Отримуємо тонку хрустку соломку.

Моркву тремо на тертці або вручну нарізаємо тонкими брусочками.

Цибулю ріжемо на дві частини і шаткуємо півкільцями, намагаючись, нарізати, як можна тонше.

Болгарський перець нарізаємо смужками і потім ще на кілька частин.

В глибокому тазу або каструлі з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти і акуратно перемішуємо.

Приступимо до маринаду: у невеликій піалі змішуємо сіль, цукровий пісок і 100 мл оцту і рослинного масла.

Отриману суміш вливаємо в овочі і ретельно перемішуємо.

В чисту і обсушену банку кладемо листочки лавра і кілька горошку запашного перцю.

Щільно трамбуем капусту з перцем в тару зі спеціями.

Залишаємо банку на добу при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильну камеру. Приступати до поглинання можна вже через 48 годин. Приємного апетиту!

Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з морквою, болгарським перцем Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з цибулею Солодка маринована капуста