Хрустка капуста з солодким перцем – це прекрасне доповнення до будь-якого гарячого блюда. Приготувати таку закуску дуже просто і швидко, капуста маринується буквально за кілька діб, на відміну від квашеної.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 3 шт.
- Для маринаду: –
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 5 – 7 шт.
Процес приготування:
Приготування маринованої капусти з болгарським перцем і оцтом почнемо з підготовки продуктів: з білокачанної капусти, знімаємо несвіжі листки і вирізаємо качан, цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Овочі ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників.
Капусту ріжемо на чотири частини (для зручності) і дрібно шаткуємо гострим ножем або натираємо на терці.
Отримуємо тонку хрустку соломку.
Моркву тремо на тертці або вручну нарізаємо тонкими брусочками.
Цибулю ріжемо на дві частини і шаткуємо півкільцями, намагаючись, нарізати, як можна тонше.
Болгарський перець нарізаємо смужками і потім ще на кілька частин.
В глибокому тазу або каструлі з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти і акуратно перемішуємо.
Приступимо до маринаду: у невеликій піалі змішуємо сіль, цукровий пісок і 100 мл оцту і рослинного масла.
Отриману суміш вливаємо в овочі і ретельно перемішуємо.
В чисту і обсушену банку кладемо листочки лавра і кілька горошку запашного перцю.
Щільно трамбуем капусту з перцем в тару зі спеціями.
Залишаємо банку на добу при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильну камеру. Приступати до поглинання можна вже через 48 годин. Приємного апетиту!
Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з морквою, болгарським перцем Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з цибулею Солодка маринована капуста