Експрес-капуста – це найбільш точну назву для цієї закуски, адже настільки швидко замаринувати овочі, зовсім недавно, здавалося, нереально. Це справжній порятунок, коли гості вже на порозі, а пригостити їх особливо і нема чим. Капуста просочується, гарячим розсолом за лічені години!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Морква – 0.5 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Лавровий лист – 3 – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Готувати мариновану капусту за 2 години швидкого приготування просто! З капусти, знімаємо несвіжі листки, а решта максимально дрібно шаткуємо за допомогою ножа або в кухонному комбайні.

Болгарський перець розрізаємо навпіл і видаляємо все насіння, потім ріжемо тонкими смужками і потім ще раз навпіл. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на крупній або середній тертці.

Часник дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес і відправляємо до вже подрібненим овочів.

Для приготування розсолу нам знадобиться літр води, до неї додаємо мелений перець горошок, лавровий лист, сіль, цукровий пісок, влити 10 мілілітрів девятипроцентного оцту і продовжувати варіння протягом 2-3 хвилин після закипання.

Моркву, капусту, болгарський перець і часник гарненько перемішуємо і заливаємо киплячим маринадом. Ложкою або товкачиком для картопляного пюре гарненько приминаем, для того, щоб розсіл повністю покривав інгредієнти.

Поверх овочів кладемо тарілку, кришку або обробну дошку і встановлюємо гніт. Залишаємо просочуватися протягом 2 годин при кімнатній температурі.

Через кілька годин закуску можна подавати до столу, однак, будьте уважними, так як капуста не тільки швидко готується, але і швидко псується, намагайтеся все з’їсти не більше ніж за 3-4 дні. Перед подачею заправляємо рафінованим маслом і прикрашаємо подрібненою зеленню. Приємного апетиту!

Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою, болгарським перцем Маринована капуста з оцтом Солодка маринована капуста