Нарізана капуста змішується з буряком морквою і часником. Далі все заливається теплим розсолом з води, солі, цукру, лаврового листа і оцту. Все розкладається по банкам і відправляється на зберігання в холодильник. Виходить дуже смачна і ароматна закуска.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 2 – 3 кг
- Морква – 1 – 2 шт.
- Буряк – 1 – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Для маринаду: –
- Вода – 1.5 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ст.
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Оцет столовий 9% – 0.33 ст.
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту шматками з буряком і морквою на зиму легко! Для початку ретельно вимиваємо всі овочі під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. З капусти, знімаємо верхні листи, вирізаємо качан і нарізаємо її великими шматками. Моркву очищаємо і ріжемо на пластинки. Буряк разом з часником розрізаємо на тонкі пластинки.
Беремо глибоку каструлю і закладаємо в неї нарізані овочі. Перемішуємо їх між собою.
Тепер готуємо маринад. Для цього в окрему каструлю наливаємо питну воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо туди сіль, цукровий пісок, лавровий лист і чорний перець горошком. Кип’ятимо все близько 5 хвилин, після чого вимикаємо конфорку і додаємо до розсолу оцет. Даємо йому трохи охолонути і заливаємо їм капусту з іншими овочами.
Накриваємо все тарілкою і даємо постояти. У цей час ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Обсушуємо їх і розкладаємо по ним капусту з буряком. Також кип’ятимо кришки і щільно закриваємо ними банки. Даємо закуски промаринуватися при кімнатній температурі 2-3 дні, а потім прибираємо її на зберігання в холодильник або льох.
Відкриваємо взимку, перекладаємо в тарілку і подаємо до столу в якості закуски до основної страви. Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і буряком Маринована капуста шматками з буряком Маринована капуста шматками з оцтом