Нарізана капуста змішується з буряком морквою і часником. Далі все заливається теплим розсолом з води, солі, цукру, лаврового листа і оцту. Все розкладається по банкам і відправляється на зберігання в холодильник. Виходить дуже смачна і ароматна закуска.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна – 2 – 3 кг
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Буряк – 1 – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1.5 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ст.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 0.33 ст.

Процес приготування:

Готувати мариновану капусту шматками з буряком і морквою на зиму легко! Для початку ретельно вимиваємо всі овочі під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. З капусти, знімаємо верхні листи, вирізаємо качан і нарізаємо її великими шматками. Моркву очищаємо і ріжемо на пластинки. Буряк разом з часником розрізаємо на тонкі пластинки.

Беремо глибоку каструлю і закладаємо в неї нарізані овочі. Перемішуємо їх між собою.

Тепер готуємо маринад. Для цього в окрему каструлю наливаємо питну воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо туди сіль, цукровий пісок, лавровий лист і чорний перець горошком. Кип’ятимо все близько 5 хвилин, після чого вимикаємо конфорку і додаємо до розсолу оцет. Даємо йому трохи охолонути і заливаємо їм капусту з іншими овочами.

Накриваємо все тарілкою і даємо постояти. У цей час ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Обсушуємо їх і розкладаємо по ним капусту з буряком. Також кип’ятимо кришки і щільно закриваємо ними банки. Даємо закуски промаринуватися при кімнатній температурі 2-3 дні, а потім прибираємо її на зберігання в холодильник або льох.

Відкриваємо взимку, перекладаємо в тарілку і подаємо до столу в якості закуски до основної страви. Приємного апетиту!

Маринована капуста Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і буряком Маринована капуста шматками з буряком Маринована капуста шматками з оцтом